СЕМ разреши на БНР да излъчва на турски език, ВМРО ще съди регулатора

OFFNews 29 септември 2015 в 11:52 2820 4

СЕМ разреши на БНР да излъчва на турски език, ВМРО ще съди регулатора

Съветът за електронни медии (СЕМ) днес взе решение за даване на лиценз на БНР за програма на турски език за радио „Кърджали“. От ВМРО се заканиха да съдят регулатора.

С 4 гласа "за" СЕМ гласува лиценза на Радио Кърджали. Деветата регионална станция на БНР ще стартира от януари догодина. През 2016 година Радио Кърджали ще излъчва три часа собствена програма, през 2017-а – 6 часа, през 2018-а – 12 часа, а през 2019 година ще достигне 18.00 часа. До тогава през останалото време ще се комутира програмата на Радио България и "Хоризонт".

ВМРО ще обжалва днешното решение на СЕМ. В съобщението се посочва, че решението на СЕМ е взето от четирима от членовете, част от които са с изтекъл мандат. От партията напомнят още, че предложението на БНР за лиценз е правено без обществено обсъждане. Според ВМРО така българските данъкоплатци ще бъдат задължени да дават пари за нещо, с което не са съгласни и което обслужва интересите на ДПС и Турция.

На заседанието на СЕМ днес присъстваха представители на партията, които настояха за оставките на председателя на СЕМ Георги Лозанов и на директора на БНР Радослав Янкулов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови