Протестиращите в БНР гонят Домусчиев от Обществения съвет на радиото

OFFNews 18 май 2015 в 08:34 10658 18

Собственикът на футболен клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев да напусне обществения съвет на радиото, заради скандала с репликата "олигофрен" към репортер на бТВ. За това настояват протестиращите журналисти от БНР. 

Домусчиев обиди журналиста Димитър Тасев след мача в петък между „Лудогорец“ и „Локомотив“-София, заради въпроса защо на мача има празни места. По-късно бизнесменът се извини на журналиста.

"Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора“, написа Домусчиев.

"Въпреки Вашето извинение, считаме, че с поведението си нарушавате чл.5.4. от Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР, според който „Общественият съвет съдейства за утвърждаването авторитета на БНР като обществена медия. Действията Ви уронват престижа на Общественото радио и са в конфликт с Етичния кодекс на българските медии, определящ подобно поведение като недопустимо“, се казва в писмото на протестиращото, публикувано във "Фейсбук". 

Членове на Обществения съвет на БНР са акад. Светлин Русев, проф. Михаил Константинов, проф.д-р Николай Петров, Минчо Коралски, Иван Лечев, Копринка Червенкова и Кирил Домусчиев. След като започнаха протестите в радиото, Червенкова обяви, че подава оставката си, припомня "Сега". 

Асоциацията на европейските журналисти-България призова за бойкот на публични личности, които се държат по този начин. А Асоциацията на спортните журналисти организира среща с Домусчиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!