Петьо Блъсков купува „Труд" (обновена)

OFFNews 17 април 2014 в 18:08 7915 8

Петьо Блъсков

Петьо Блъсков подписа предварително споразумение с Венелина Гочева за покупка на всекидневника „Труд“ и седмичника “Жълт Труд“.

Сделката предстои да бъде финализирана след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията, съобщава вестник "Труд".

Ръководството на всекидневника „Труд“ се поема от новия издател.

До днес в карето на вестника Иван Михалев е посочван като изпълнителен директор на "Медиа холдинг" и главен редактор на „Труд“. 

Венелина Гочева е посочена като председател на журналистическия борд.

Освен собственик, Блъсков ще бъде и главен редактор на вестника.

Всичко в съобщението е вярно. Аз поемам вестника. Това е единственото, което мога да кажа засега. Повече - след празниците, коментира Петьо Блъсков пред OFFNews.

Веднага след публикуването на съобщението Блъсков е събрал екипа на планьорка. На нея е разказал как през 1974 г. е започнал пътя си в тази сграда и след 40 г. пак се връща в нея. Казал е още, че ще развива паралелно вестника и сайта и е обсъждал какви подобрения в работата могат да се направят.

На планьорката не е присъствал досегашният главен редактор Иван Михалев, на когото днес се е родило дете. Пред репортерите Блъсков е казал, че Михалев е добре дошъл в екипа, но ръководството поема лично той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови