Кларксън: BBC са копелета, прецакаха се като спряха "Топ гиър" (видео)

Ивайло Анев 20 март 2015 в 16:54 12022 9

Джереми Кларксън

Войната между британската телевизия BBC и един от най-известните ѝ водещи Джеръми Кларксън е на път да ескалира.

Това се случва, след като преди няколко седмици Кларксън влезе в сблъсък с продуцент на предаването "Топ гиър" (Top gear). Водещият беше отстранен за неопределено време, предаването падна от екран, а ко-водещите Джеймс Мей и Ричард Хамънд обявиха, че отказват да снимат епизоди без него.

"BBC са копелета. Със свалянето на програмата обаче се прецакаха. Шоуто беше страхотно, но го развалиха", избухна отстраненият Кларксън на благотворителна вечер в Лондон в четвъртък вечер по адрес на ВВС, цитиран от британския вестник "Гардиън".

Кларксън добавя, че интересът към "Топ гиър" е бил толкова голям, че има лист на чакащите, желаещи да са сред публиката, за следващите 18 години. Миналата неделя предаването, което е заменило автомобилното шоу в програмата на ВВС, е имало с 4 млн. души по-малко зрители, уточнява "Гардиън".

На аукциона Кларксън  предложи обиколка по трасето на предаването за 100 000 паунда. При представянето ѝ той се обърна към публиката с думите: „Не бях предвидил изхвърлянето си, но бих искал да направя още една обиколка. Затова ще отида в Съри и ще направя един последен кръг на тази писта, преди шибаните копелета да ме махнат”.

Той добави: „Може и да се просълзя, но майната му, нека го направим”.

С тези думи легендарният водещ остави публиката без никакво съмнение какво мисли за шефовете си. А неговата последна обиколка събра най-много пари на благотворителното събитие в полза за младежи с интереси в изкуството.

Този негов коментар подсказва, че вероятно повече няма да се върне на екран, въпреки че официално комисията, разследваща инцидента между Кларксън и продуцента му Ойсин Таймън, все още не се е произнесла. От ВВС уточняват, че проверката е приключила, но решението по казуса ще бъде съобщено в следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!