Кирил Домусчиев не е член на Обществения съвет на БНР

18 май 2015 в 17:10 4691 3

Снимка БГНЕС

Кой номинира футболния бос на "Лудогорец" Кирил Домусчиев в Обществения съвет на БНР и каква е ролята му в консултативния орган на обществената медия?

Множество въпроси възникнаха по спорната кандидатура след като стана ясно, че протестиращите журналисти в обществената медия поискаха футболният бос да напусне консултативния съвет на медията заради обидното отношение към спортен журналист.

От пресцентъра на БНР разпространиха съобщение до медиите, в което заявяват, че председателят на КРИБ и собственик на футболен клуб „Лудогорец" Кирил Домусчиев не е член на Обществения съвет на Българското национално радио и е освободен от тази длъжност още през февруари по негово искане. Не е ясно защо съобщението се тиражира с три месеца по-късно и защо новината не е била публикувана досега.

Справка на OFFNews показва, че Българското национално радио конституира новия състав на Обществения съвет през януари 2014 година. Съветът е консултативен орган, който подпомага реализирането на обществените функции на БНР, пише в правилника на обществената медия.

За негови членове са предложени и избрани : акад. Светлин Русев, проф. Михаил Константинов, проф.д-р Николай Петров, Минчо Коралски, Иван Лечев, Копринка Червенкова и Кирил Домусчиев. Футболният бос на "Лудогорец" влиза в Обществения съвет като единствен представител не на бизнеса, а на спорта по предложение на генералния директор Радослав Янкулов. Месеци по-късно от обществената медия заявиха, че той напуска поста в консултативния орган по негово желание. Общественият съвет подпомага реализирането на обществените функции на БНР, с гласовете на членовете му се определят и годишните носители на наградите "Сирак Скитник", които по традиция се връчват на рождения ден на обществената медия – 25 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!