Калин Манолов с предаване по телевизия Bulgaria ON AIR

ОFFNews 24 септември 2015 в 18:51 5306 3

Калин Манолов.

Калин Манолов се завръща на екрана от 27 септември с предаването си „Видимо и невидимо“, което ще се излъчва всяка неделя от 11:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Предаването разобличава популизма и митовете в икономиката и обществото и засяга различни теми от философията, религията и политиката.

Различен поглед и гледни точки извън популистките клишета към най-горещата тема в момента, бежанската криза, ще предложи новата поредица в предаването - "Какво помете бежанската вълна?" Без да приема нови членки, от началото на конфликта в Сирия Европа се увеличи с почти цяла държава. Хаосът и упадъкът в Близкия Изток заплашват реда и благоденствието в клуба на богатите. И не само тях. Много европейци се страхуват, че граденият 60 години световен ред се руши, че варварите са пред портите, че християнството загива, че ги очакват изпитания.

Отнесе ли бежанската вълна хуманизма и милосърдието ни? Функционира ли още Шенген? Изменя ли се геополитическото равновесие в света? Сблъскват ли се цивилизации и религии? Може ли ЕС да продължи да съществува в сегашния си вид? На тези въпроси още тази неделя ще търсят отговор специалните гости на водещия - политикът Асен Агов и арабистът Виктор Лилов, с участието на правозащитничката Даниела Горчева.

Кали Манолов е част от екипа на Bulgaria ON AIR от старта на телевизията през септември 2011 г. Преди това работи като репортер, водещ и анализатор в БНР, Дарик радио, Радио „Свободна Европа”, Телевизия „Европа” и печатни медии в продължение на 25 години.

Издател е на български език на трудовете на някои от най-големите философи на свободата и е защитник на либералната политическа и икономическа мисъл. Негова е заслугата българското общество да научи за идеите на великия американски мислител Айн Ранд, обобщени в разработената от нея философска система на „обективизма“, която издига в култ разума и свободата. Председател е на Управителния съвет на Института за свободен капитализъм „Атлас”. В периода 2006 – 2011 г. води курс по политическа философия в Нов български университет.

Манолов е магистър е по журналистика и масови комуникации от СУ ”Св. Климент Охридски”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!