Вчера не съм съществувал за 8 минути

БНТ2 цензурира Венци Мицов в интернет

Владимир Йончев 17 април 2015 в 21:56 18452 12

БНТ2 покани Венци Мицов в сутрешния блок, но след като излъчи разговора с него, го изряза от записа на предаването в интернет.

"Оказа се, че вчера не съм съществувал за 8 минути...", написа Мицов в личния си профил във Фейсбук.

Поканата за участието е била по повод инициативата на ПП "Глас Народен" "Кмете, ДУПКА". Това е страница във Фейсбук, в която потребители качват снимки на дупки по улиците на различни български градове и призовават кмета си да ги запълни.

Дойдоха пред офиса на партията ни, снимаха там, разказа пред OFFNews Венци Мицов. Късно следобед записът се появи в интернет и се оказа, че моето участие между 7:57 ч и 8:04 часа е изрязано. Обадих се на човека, който ме покани. Той първо ми обясни, че имат забрана от СЕМ да излъчват политически неща в сутрешния си блок. Когато ме поканили не знаели, че страницата "Кмете, ДУПКА" е свързана с политическа партия.

Питах го: "Как така не разбрахте, че е свързана с политическа партия, като дойдохте пред офиса на партията да ме снимате? И как така телевизиите имат забрана да излъчват политически неща, като всички сутрешни блокове все с политика се занимават?", разказа Мицов. 

От партията се обадили на СЕМ, откъдето обяснили, че подобна забрана няма.

Последвал нов разговор с БНТ2, в който версията защо минутите с Мицов не са качени, вече се променила - причината била проблеми със звука. Въпреки това от Националната телевизия предложили да пратят записа на "Глас народен", за да си го качат при тях.

За мен това е цензура, коментира пред OFFNews Венци Мицов.

Знам, че не са много хората, които са гледали и сутрешния блок, и записа в интернет, че да открият разликата. Затова не исках да огласяваме случая веднага и се надявахме да е някакво недоразумение. Вече повече от 24 часа обаче записът си стои без моето участие. За мен това е целенасочена цензура срещу партията ни, твърди Мицов.

Каченият на сайта на БНТ запис БЕЗ участието на Мицов можете да видите тук.

Отговорът на БНТ2 можете да видите тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!