Втори месец без заплати в TV7, Кошлуков моли всички медии за помощ

OFFNews 25 септември 2014 в 18:10 16942 25

Екипите на TV7 и NEWS7 вече втори месец не са получавали пари, обяви изпълнителният директор на медиите Емил Кошлуков.

Това, което виждам, е опит телевизията да бъде смачкана и свалена от ефир. Всеки наш опит да платим заплатите буквално на следващия ден среща реакция - появява се нов запор, ново искане за спиране на сметките, безумни претенции. Т. нар. синдик назначи охранители да пазят телевизията. Те предявяват иск за 1 млн. лв. и казват, че ги дължим на фирмата им. За какво, питам аз, Обама ли охраняваме? Искаме да чуем ясната позиция на закона! - заяви Кошлуков от ефира на NEWS7.

Ръководството на TV7 и NEWS7 публично обяви, че е" в невъзможност да плати заплатите на служителите си за месец август заради запорираните всички сметки на медиите от временния синдик".

Кошлуков дори отправи "призив към останалите медии – да видят какво се случва, ако смятат, че е редно, да мълчат, а ако мислят, че могат – да помогнат".

Преди десетина дни съветът на "Краун Медиа" ЕАД - едноличният собственик на TV7 и BBT, избра за изпълнителни директори на TV7 и NEWS7 Емил Кошлуков и Кирил Благоев. Те представляват заедно всяко едно от двете юридически лица.

Доскорошните изпълнителни директори Александър Фогел и Десислава Тошева - в качеството си на членове на Съвета на директорите на "Краун Медиа ЕАД", вече работят за "стратегическото планиране и развитието на нови концепции за групата на телевизионните канали TV7, NEWS7 и SUPER7".

На 25 юли Тошева подаде документи за дерегистрация в Търговския регистър като изпълнителен директор на TV7 и NEWS7.

В края на юни ръководството на ТV7 изпрати до Софийския градски съд иск за откриване на производство по несъстоятелност. Причината - забавени плащания към доставчици след блокирането на сметките й в Корпоративна търговска банка (КТБ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!