Волгин: Съкращават ми предаването, защото е опозиционно

OFFNews 18 октомври 2014 в 17:50 12427 47

Петър Волгин. Снимка: Кирил Христов / Булфото

От следващата седмица предаването "Деконструкция" ще е с 15 минути по-кратко. Това е напълно естествено решение, защото "Деконструкция" e опозиционен формат, опозиционен на силните на деня. А опозиционните формати трябва да бъдат съкращавани. "Деконструкция" няма да се променя, обяви от ефира на "Хоризонт" журналистът Петър Волгин.

Коментарът му е по повод решението на ръководството на БНР от 25 октомври след обедния информационен бюлетин в ефира на "Хоризонт" да има новото предаване - "Събота 12 плюс 3". Предаването ще бъде в две части – "Конструкция" и "Деконструкция", а водещи ще са Калин Манолов и Петър Волгин. 

"Деконструкция" ще остане критично към всички, които се мислят за носители на "ума и красотата от последна инстанция". Ние си оставаме същите, не се променяме ни на йота, защото вие харесвате този продукт и ние смятаме да продължим в същия дух, каза днес Волгин.

Идеята на "Събота 12 плюс З" е едната седмица единият водещ да бъде първи и да предлага темата, другият водещ, ако желае да я продължи или да я представи по своето виждане, със своите слушатели, със своите гости. Другата седмица - обратното, коментира на 16 октомври директорът на "Хоризонт" Васил Чобанов.

Аз се радвам, че колегата Петър Волгин е един от малкото журналисти в БНР, който има добра комуникативна способност с аудиторията. Предаването, което той правеше и което ще влезе като панел в "Събота 12 плюс З", е едно от малкото предавания, в които има открита телефонна линия по програма "Хоризонт", твърди и програмният директор на БНР Иво Тодоров.

Знам, че има и хора, които не ни харесват. Знам, че една част от нехаресващите ни сега са във властта и правят всичко възможно, за да няма "Деконструкция". Ще ги разочароваме. "Деконструкция" продължава. Може да ни сменят часа на излъчване, да предявяват всякакви заядливи претенции - това няма никакво значение. "Деконструкция" ще я има, най-вече защото вие я искате, категоричен е Волгин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!