Борисов маха полицаите пред ТВ7. Бъчварова: Медиите са равни пред закона (снимки)

ОFFNews 29 април 2015 в 16:24 10851 7

Снимка БГНЕС

Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

"Призовавам за спазване на законността и обществения ред. Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано.

Очаквам Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, да даде повече информация относно процедурата по възбрана, която е наложена от миналата година на телевизията, за това че дейността й се управлява от синдик, а НАП наложи запор заради очаквано публично задължение. Винаги съм подкрепял правото на журналистите да упражняват своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Само законът ще ни даде свобода, нека го спазваме всички!", каза още премиерът.

Бойко Борисов се включи на живо в ефира на ТВ7, където заяви, че по негово желание ще остане 1 полицай пред медията.

Изпратил съм Бъчварова да остави там един полицай, както е по закон. Най-мразя да става така: да се намесва държавата в такива неща. А, вие, с вашите адвокати и синдици, си оправете бакиите както можете. Не искам да замесвате държавата и държавните институции в това, което се случва. Става дума за частни отношения. Но да не забравяме, че вие сте тези, които направиха това с Костинброд, вие висяхте пред дома ми в Банкя. Ако бяхте журналисти, нямаше да правите така. Ще искам от Бъчварова да отстрани този, който е разпоредил толкова полицаи да идат там. Отношението ми към вас съм си го изразил, държавата няма отношение, каза Борисов в ефира на телевизията.

Преди минути министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пристигна пред сградата на ТВ7 и заяви, че ще извърши лично проверка на ситуацията.

"Не забравяйте, че и медиите са равни пред закона. Никой не трябва да спекулира с тази ситуация. Опитваме се да решим един много съществен проблем", каза Бъчварова.

Днес в сградата на ТВ7 частен съдебен-изпълнител, заедно с полиция и хамали, поискаха да изнесат техника на медията по нареждане на синдиците на КТБ.

Ситуацията към момента е в развитие. Репортер на OFFNews следи акцията на живо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови