Борисов към "Сега": Ако някой се е познал като медия-бухалка, нямам никаква вина

OFFNews 03 август 2015 в 16:14 3553 13

Снимка БГНЕС/ Свилен Ризов

Премиерът Бойко Борисов на откриването на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала Хемус

Ако някой се е познал като медия-бухалка на газов посредник, нямам никаква вина.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар за днешна публикация на в. "Сега", от която става ясно, че Националната агенция за приходите е започнала пълна данъчна проверка на собственика на вестника - "Овергаз Инк.". Публикацията свързва мотива за проверката с реакцията на Борисов от преди няколко дни:

"Няколко дни след като премиерът Бойко Борисов изригна срещу "Сега", НАП започна пълна данъчна ревизия на фирмата издател на вестника за 5 години назад. Премиерът бе недоволен от статиите на "Сега", информиращи и коментиращи факта, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно и на практика блокират ключови за страната реформи. "В медиите бухалки на газовите посредници, които стотици милиони изгубиха на година вследствие на моите действия, се манипулира общественото мнение", обяви гневно Борисов в парламента".

От НАП категорично отрекоха проверката да е свързана с публикациите чрез прессъобщение до всички медии, в което се казва, че проверявали собствениците на всички вестници за същия период от време.

"Учудвам се, че някога съм критикувал вестник „Сега”. Ако вие ми донесете написано, че аз съм казал за вестник „Сега” каквото и да било, освен, че на Христо Комарницки ми харесват карикатурите, аз ще отида на крака във вестник „Сега” с букети цветя за всички журналисти”, заяви премиерът, цитиран от "Фокус", след откриването на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус“.

„Ако някой случайно се е познал като медия-бухалка на газов посредник, който благодарение на мен загуби бизнеса си, който е около 200-300 млн. лева на година. За 20 години това са няколко милиарда лева. Благодарение на моята политическа воля, махнахме трите посредници между Русия и България. Три посредника имаше за газ. Ако някой се е разпознал там, аз нямам никаква вина", посочи заядливо Борисов.

Той категорично заяви, че уважава изданието. 

"Ако от "Сега" са се разпознали в това, съжалявам, аз никога не съм ги споменавал. Карикатурите на Христо Комарницки – той си вади вече 15-16 години хляба с мен”, уточни той.

По думите му, ако някой се е разпознал за медия-бухалка на газов посредник и си е изкарвал парите от повишаването цената на тока между източника и потребителя, също трябва да си каже.

„Кълна се, че научих от Владимир Горанов, като го питах сутринта каква е тази проверка, той ми каза, че е на всички печатни издания. Да ходя аз да правя глупости на вестник „Сега” и да им правя проверки? Съжалявам, че може дори да го допуснат. Не съм имал предвид тях, но ако са се разпознали, да дойдат да питат така ли е”, коментира още Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews