Знаменитият Д-р Емо от OFFRoad-Bulgaria се включи в Survivor

Вероника Шербанова 16 септември 2014 в 13:23 12189 2

Д-р Емануил Найденов

Неврохирургът д-р Емануил Найденов, познат на OFFRoad-Bulgaria като emanuilis, се включи в Survivor. Д-р Найденов обеща ако спечели реалити състезанието, да дари сумата от 100 000 лева за изграждащия се в България център за лечение на мозъчен тумор по метода на т.нар. ваксина срещу рак на мозъка.

В момента, в който получат диагнозата рак на мозъка, животът на пациентите се превръща в истински Survivor. Преживяемостта на тези пациенти в България след поставянето на диагнозата е 8 месеца.

Лечението по метода на ваксината за рак на мозъка животът на пациента може да се увеличи с години и то с десетки години, убеден е неврохирургът.

В момента този метод се прилага в Белгия, но цената за лечението там е близо 20 пъти по-скъпо, отколкото ако то се извърши в България.

През последните няколко години д-р Найденов се бори за откриването на център, в който да се прилага метода на ваксината за рак на мозъка

В края на 2012 г. беше подписано споразумение с Министерството на здравеопазването за 800 000 лева, които да бъдат отпуснати за закупуване на апаратура за Центъра. До момента обаче са изплатени едва 300 000 лева. С тях е закупена част от необходимата апаратура, която обаче в момента не се използва, тъй като се чака останалата сума за закупуването на останалите необходими апарати.

Надявам се да мога да даря тези средства за създаването на Центъра, макар че няма да са достатъчни за изграждането му. В участието в Survivor видях възможност да помогна на каузата, посочи д-р Найденов пред OFFNews.

За това си струва да се бори човек, за тези хора. Мога да променя съдбата на всички тези хора, казва д-р Найденов. 

В личен план причината за участието във формата е желанието да предизвика себе си.

Животът ми е много рационален, а решението за участие беше много ирационално. В Survivor подлагаш както себе си, така и семейството си на риск, защото не се знае какво може да се случи. При снимки на формата на други държави на този остров има смъртни случаи, коментира неврохирургът.

Не бях подготвен какво да очаквам и останах изненадан от това, което се случи при участието ми в реалити шоуто. Но най-много бях изненадан от себе си, от промяната, която усетих в себе си, разказва д-р Емануил Найденов.

Неврохирургът е категоричен, че преживяването е оказало много голямо въздействие върху живота и работата му, помогнало му е да разбере много неща за себе си, да погледне на живота по различен начин.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!