Един час на преподавателя Орешарски

Ивайло Анев 04 декември 2014 в 14:25 21782 41

След като наскоро стана ясно, че бившият министър-председател Пламен Орешарски ще получи минимум 5400 лева за 7 дни лекции в УНСС, репортер на OFFNews реши да провери как точно преминават лекциите на доц. д-р Орешарски.

Орешарски от дълги години подготвя икономисти в катедра „Финанси" в Университета по национално и световно стопанство и за разлика от спорната си репутация като премиер, се ползва с добро име сред студентите си.

Сега, когато вече не е министър-председател, доцент Пламен Орешарски ще се посвети изцяло на преподавателската дейност. Любопитен детайл е, че доскорошният премиер е получил покана от московския университет Руска икономическа школа (РИШ) да изнесе 8 лекции като гост-преподавател в рамките на 2015 г.

След като бившият министър на финансите в тройната коалиция получава такава голяма чест от братска Русия, решихме, че би било интересно да се разбере как преминава една лекция на Орешарски.

Първият опит на наш репортер за това удари на камък.

След като екипът ни беше забелязан на уж обществено достъпната лекция на бившия министър-председател, асистент на Орешарски направи всичко възможно да отстрани репортерa ни. Без конкретна причина, просто защото "няма право да е тук". След кратки словесни престрелки решихме, че ще се оттеглим, но няма да оставим нещата така.

Няколко дни по-късно, след консултация със студентите на бившия финансист, които разказаха, че на доцента много често се налагало да отсъства и лекциите му да бъдат взимани от други преподаватели, успяхме да се доберем до така чаканата лекция на министър-председателя от кабинета "Орешарски".

Първите впечатления, които студентите на Орешарски оставят са на добре изглеждащи, млади, но явно неинтересуващи се от политика хора.

За изненада преди началото на лекцията не последва нито един въпрос към бившия премиер, който остави доста противоречиви мнения в обществото с работата си като министър-председател. Не последва въпросът, който разклати държавата. Въпросът, който и до ден днешен няма конкретен отговор, а именно КОЙ предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Не последваха въпроси за закъснялата с близо една година оставка на кабинета "Орешарски". Не последваха въпроси за кризата в КТБ.

Студентите просто слушаха, кимаха разбиращо и продължаваха да не се вълнуват от предишното битие на преподавателя си. Вълнуваха ги само публичните финанси, за които човекът, отговорен за дупката в бюджета, им говореше.

След края на първата част от лекцията, когато беше време за въпроси, относно изминалата лекция, беше време да зададем нашите въпроси.

"Г-н Орешарски, има ли връзка между преправянето на инициалите "Д.П." на "10" и покровителството на кабинета ви над Пеевски," беше първият ни и последен въпрос към Орешарски.

Той риторично попита дали имаме въпроси по темата на лекцията. Попитахме дали според него тези въпроси за важни. Доцентът отговори кратко, че "не е тук мястото да се обсъждат такива неща" и бързо напусна залата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!