Бездомникът, който даде последните си пари, за да помогне на момиче

Една истинска коледна история

OFFNews 17 декември 2014 в 17:24 24985 12

Една истинска коледна история трогна британците тази седмица. Бездомник, познат само с малкото си име  - Роби, е дал последните си 3 паунда на 22-годишната студентка Доминик Бентзен. 

На 4 декември момичето от Престън губи кредитната си карта и се озовава на улицата, без пари и далеч от дома си.

В този момент до нея се доближава Роби, който настоява тя да вземе последните му 3 паунда, с които да си плати таксито и да се прибере.

Доминик не взима парите, но развълнувана от жеста, решава, че трябва да помогне на бездомника.

"На следващия ден публикувах статус във Facebook, за да се опитам да го намеря и се оказа, че не съм единственият човек, който го търси", казва момичето. 

Така става ясно, че Роби е помагал и на други хора, връщайки портфейлите им или пък завивайки ги с шала си, за да не им е студено. 

Сега идеята на Бентзен е да прекара 24 часа на улицата заедно с Роби и да се опита да събере пари, с които да помогне на бездомника. Младият мъж, чиято възраст е неизвестна, е на улицата от 7 месеца, а липсата на адрес прави намирането на работа невъзможно. 

Студентката споделя, че са й били необходими четири нощи, през които постоянно е шофирала в Престън, за да намери Роби и да му благодари лично.

На 8 декември двамата отново се срещат и ден по-късно Доминик, заедно със свои приятели и хората, които са запознати с добрите дела на Роби, отиват при него. Тогава започва и събирането на парите, с които ще му помогнат. 

Момичето споделя, че не може просто да вземе и да даде парите на новия си приятел. Тя иска да прекара с него 24 часа, за да разбере какъв всъщност е животът на бездомниците и да се сблъска със същите трудности, с които Роби се е срещал всеки ден през последните 7 месеца. Доминик казва, че се надява хората да й дават по 3 паунда. Точно колкото е искал да й даде Роби в деня на първата им среща. 

"Надявам се, че моята кампания ще помогне на другите хора да мислят за тези около тях. Коледа е добър момент да мислиш и за останалите", казва Доминик, часове преди да излезе на улицата, за да събира пари.

Страницата, която Бентзен създаде във Facebook, за по-малко от седмица е събрала над 9 000 харесвания.

Вчера (16.12.2014 г.) беше денят, в който студентката се превърна в бездомник, макар и за едно денонощие. Тя помоли всички да излязат на улиците в Престън поне за час. 

Сумата, която успя да събере, надминава 12 500 паунда. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!