ViolentorY с концерт в София на 18 октомври

OFFNews 03 октомври 2015 в 12:54 1968 0

На 18 октомври, неделя, след повече от година отсъствие от софийската клубна сцена, ViolentorY се завръщат с концерт в столичния клуб "RockIt".

Заедно с добре познатите любими песни ще чуете и композиции от предстоящия нов албум на групата, изсвирени за първи път и пред публика. По време на събитието ще бъде представен и първия официален мърчандайз на бандата.

ViolentorY e българска experimental metal група, представяща приятна и добре балансирана смесица от хеви, джент, прогресив, дет и симфоник метъл. През 2012 година групата издава своето първо EP "Singularity", а и участва на един от най - големите музикални форуми в Румъния - ArtMania Festival 2012. В началото на 2013 година излиза първият албум на групата Theory of Life, който същата година, е обявявен за "Български метъл албум на годината от списание "Metal Hammer" Bulgaria и от читателите на списание "Про-Рок".

През 2014 групата издаде своето второ EP "Transition", както и първото си официално видео към песента "Eve of Awakening". Видеото включва кадри от концерта на ViolentorY като съпорт на шведите от Amon Amarth при участието им в България същата година. В момента ViolentorY работят върху втория си дългосвирещ албум.

Предстои и обявяването на специалните гости на събитието.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови