Thunder идват в Каварна за феста

28 януари 2013 в 09:45 2674 0

www.thunderonline.com
www.thunderonline.com

След Deep Purple и Accept стана ясна и последната група, която ще забие на рокфеста в Каварна това лято - Thunder. 

Британската рокбанда ще бъде излезе на сцената в първия ден на Kavarna Rock 2013 (1 юни). Момчетата ще пристигнат у нас веднага след турнето на Whitesnake и Jorney в Англия, на което Thunder ще бъде специален гост.

 Организаторите на феста в Каварна вече обявиха останалите звезди на музикалното събитие - Deep Purple, Accept, Doro Pesch и “Черно фередже”, както и руските банди "Ария" и "Алиса".

Тази година фестивалът ще се проведе на 1 и 2 юни. Промоционални билети за двата дни са в продажба в мрежата на Eventi, на цена от 70 лв. Промоцията ще продължи до 31 януари, след което двудневният билет ще бъде на цена от 90 лв., а еднодневният - 60 лв.

С обявяването на участието на Thunder вече е известна цялата програма за двата дни.

Английската рок група бележи възход през годините на грънча. Първоначално бандата се нарича Nuthin' Fancy. С идването на Harry James на мястото на предишния барабанист групата променя името си на Terraplane и издава два албума. При посещение в САЩ групата, която е тласкана от продуцентите към поп звучене, се запознава с истинската рок сцена и се завръща в Англия с идеята за рок музика и новото име на групата - Thunder.

Като Thunder англичаните започват да градят сериозно кариерата си. С техния продуцент Анди Тейлър, продуцент и на Duran Duran, те правят много рок балади. През 1992 „Laughing on Judgement Day” застава на второ място в класациите за най-добър албум. През 1995 „Behind Closed Doors” отново оглавява челните позиции, като взима пето място отново за най-добър албум. Интересен е фактът, че освен страхотна подкрепа от Обединеното Кралство, групата предизвиква голям интерес в Япония. През 2006 г. правят сингъла "The Devil Made Me Do It", а последният им албум „Bang!” излезе през 2008 г.

С девет албума зад гърба си, Thunder са излизали на една сцена със звезди като Deep Purple, Alice Cooper, Journey, Queensrÿche, Ted Nugent и Roadstar.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови