Iron Maiden с песен за Робин Уилямс

ОFFNews 26 август 2015 в 15:46 8058 1

Обложката на новия албум на групата.

В новия албум на Iron Maiden "The book of souls" ("Книгата на душите") ще има песен, посветена на легендарния актьор, който се самоуби миналата година - Робин Уилямс, съобщи вокалистът на бандата Брус Дикинсън.

Парчето се казва Tears of a clown ("Сълзите на клоуна") и ще можем да го чуем на 4 септември, когато ще излезе новият албум на групата. Дикинсън споделя, че това е любимата му творба от албума: "Винаги съм се питал как може този човек да страда от депресия, при положение че винаги изглеждаше толкова щастлив", казва той.

Първият сингъл, достъпен за слушане, е Speed of light ("Скоростта на светлината"), който бе изпят пред публика на 14 август. "The book of souls" включва 11 песни и е дълъг 92 минути.

16-ият албум на групата идва няколко месеца, след като се разбра, че Дикинсън се е преборил с рак на езика. Iron Maiden ще направят и световно турне, на което ще се движат със самолет Boing 747-400 Jumbo Jet, пилотиран лично от фронтмена, който е запален летец.

Все още не се знае дали британците ще минат през България, където винаги се се радвали на огромна фен база, като началото на концертите им ще бъде сложено в САЩ през февруари 2016 г., а в Европа ще свирят през периода май-август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови