Хосе Карерас с прощален концерт у нас на 3 декември

OFFNews 28 април 2015 в 15:34 4338 0

Хосе Карерас.
Хосе Карерас.

Световноизвестният испански тенор Хосе Карерас пристига в Зала 1 на НДК на 3 декември като част от прощалното си турне, след което ще слезе от музикалната сцена.

Певецът лично е пожелал България да бъде сред последните спирки в музикалната си кариера. Жестът е по желание на самия Маестро, който има специална връзка със страната ни и никога не е криел, че има много истински приятели у нас, съобщиха организаторите от Жокер Медиа и Moko Solution.

Испанецът ще изпълни в София най-популярните изпълнения от неговия репертоар, които през годините го наложиха като един от най-легендарните гласове на оперната сцена и не само.

Диригент ще бъде познатият на родната публика от концерта на Карерас у нас през 2011 г. - Давид Хименес. Организаторите все още не разкриват името на сопраното, което ще пее редом до тенора, но обещават, че тя също е звезда от световна величина.

Веднага след края на прощалното турне Карерас, който догодина ще навърши 70 години, ще прекрати активната си дейност на сцената, но ще продължи да работи във Фондацията, създадена от самия него за борба с левкемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови