Фотоизложба „Преоткрий България” от днес на Моста на влюбените

OFFNews 24 април 2014 в 13:55 3754 0

Днес от 18:00 часа на Моста на влюбените в София ще бъде открита четвъртата поредна изложба на Експедиция „Преоткрий България”.

Посетителите ще могат да видят 58 нови снимки от откритията на експедицията за изминалата една година - скрити исторически светини, обекти извън големите маршрути, загадки и места, където има нещо новооткрито или реставрирано.

Сред находките са загадъчните мегалитни структури край Якоруда, Беловската червена базилика, мраморните херми на римската вила Армира и най-голямата тракийска гробница в България.


Снимките са дело на Евгени Димитров, Тихомира Методиева, Иван Василев и Владимир Алексеев.

Теодосий Спасов ще е специален гост изпълнител на откриването, а ако не успеете да дойдете утре, изложбата ще може да се види до 6 май.

Съветници на приключенския изследователски екип са професорите Валерия Фол и Христо Матанов, заместник директорът на археологическия институт доц. Бони Петрунова и изтъкнати български археолози.

Тази година за пръв път ще може да проследите най-интересното от експедициите в OFFNews, където ще може да четете специалната рубрика.

Екраните в Софийското метро и летището пък ще показват всяка седмица по един нов обект.

Експедицията се организира по идея на Евгени Димитров и Людмил Каравасилев, а организатори са Сдружение "Културни проекти" и Агенция "Булфото" в партньорство със "София ауто" и Дирекция "Култура" на Столична община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!