Филмът "Географът си пропи глобуса" тръгва по кината от 7 ноември (видео)

OFFNews 30 октомври 2014 в 13:29 2501 0

Константин Хабенски.

От 7 ноември по кината у нас тръгва награждаваната лента, създадена по бестселъра на Алексей Иванов - "Географът си пропи глобуса".

Филмът ще се излъчва в Дома на киното, кино "Одеон", Евросинема, Сине Гранд и кино G-8 (ул. "Гладстон" №8).

Виктор е биолог по образование и не разбира нищо от карти, глобуси или компаси, но липсата на пари го принуждава да стане учител по география. Заедно със семейството си той заминава за Перм, където първите му дни в училището са разочароващи – децата са необуздана глутница, а Виктор не се разбира с останалите учители.

Единствената му утеха у дома са дъщеря му и съпругата му, докато тя не решава, че иска развод. Виктор се чувства неразбран, самотен и нещастен, без никаква надежда за бъдещето. Положението се подобрява, когато стар негов приятел се появява в града. Двамата заедно започват да пият за повдигане на духа – алкохолът прави живота по-интересен, а се намесват и жени. Скоро преобразеният учител завежда класа си на експедиция по бушуваща река.

Филмът е носител на множество призвания и отличия, сред които Голямата награда и наградата за най-добър актьор (Константин Хабенски) от Кинотавър ’13, Награда на международното жури за най-добър филм на Одеса’13, както и Специалната награда на The Hollywood Reporter.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови