Уди Алън с нова романтична комедия (видео)

ОFFNews 24 юли 2014 в 21:37 7457 0

Уди Алън.
Уди Алън.

Уди Алън е заснел нов филм, който се занимава с мистериите на любовта и илюзията.

„Магия на лунна светлина" (Magic in the Moonlight) е романтична комедия, която разказва за ясновидците от 20-те години на миналия век, чиито свръхестествени умения са развенчани от популярните фокусници на деня.

В „Магия на лунна светлина", който излиза по кината в Щатите в петък, реалност и илюзия се сблъскват на Лазурния бряг през бурното десетилетие на 1920-те, когато сеансите и мистиката са на върха на популярността си.

78-годишният Алън разкрива, че на тази идея са го навели лъжемедиумите, разконспирирани от Хари Худини и други известни илюзионисти.

„Аз съм с две ръце за илюзията. Действието във филмите ми често се развива в миналото, защото така мога да създам по-вълнуваща илюзия", казва той

Също както хита на режисьора „Полунощ в Париж" „Магия на лунна светлина" пренася зрителите в Париж на 20-те години ретро автомобили и облекла, пищни имения и международен актьорски състав, начело с британеца Колин Фърт.

Носителят на „Оскар" за играта си в „Речта на краля" ще се въплъти в образа на арогантен майстор-илюзионист, който излиза на сцена под псевдонима Уей Линг Шу в цялостна китайска визия.

Фърт бива въвлечен от свой приятел и колега Хауърд - в ролята британският актьор Саймън Макбърни - в разобличаването на младата американска ясновидка Софи, чието изиграване е поверено на Ема Стоун.

Софи е изкусителна жена, която твърди, че може да общува с отвъдното и си изкарва хляба с това, и има твърдата подкрепа на Грейс, заможна вдовица и синът й Брис, които са убедени в способностите й.

От скептика, който е първоначално, Стенли се превръща във върл защитник на дарбата на Софи, но неочаквани обрати разклащат живота му.

Списание „Варайъти" описва филма като „талисман за добро настроение", който „се поглъща лесно - благодарение на гладкия ритъм и предостатъчното смайващи гледки от Лазурния бряг, както и на автентичната химия" на Фърт и Стоун.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови