Три фотографски проекта ще получат грант "Благотворителността през обектива"

OFFNews 30 април 2015 в 15:54 2008 0

Приключи конкурсът за фотографски проекти "Благотворителността през обектива" на Български дарителски форум и Фондация "Помощ за благотворителността в България".

Журито обяви имената на тримата фотографи, които получават грантове по 2000 лева за фото проекти на тема благотворителността.

Боряна Кацарова - "Моята България, нашите родители". Проектът ще документира живота на хората, останали в последните дни от жизнения си път в малки населени места, защото това е техният дом. Там те не са напълно забравени - има програми, финансирани с дарителски средства. Благодарение на тях социални работници и лекари стигат до самотните хора и им предоставят здравна помощ, топла храна, човешко общуване.

Владимир Пеков - "По пътя - помагането от първо лице". Проектът ще документира случайни срещи между фотографа, пътуващ на автостоп, и неговите спътници. Въпросът, който дискутират, е помагането. Всеки има личен опит или поне мнение какво е дарителството и как става помагането. Всяка история гради картината на благотворителността – такава, в която участваме всички.

Тихомир Рачев - "Приятели на морето". Проектът ще документира социалната дейност на Морски клуб „Приятели на морето”.  Морският клуб от 15 години обучава младежи в неравностойно положение от североизточния  регион на страната, обучение, което им отваря реални възможности за работа и достоен живот. Фотографът е член на клуба, водолазен иструктор е и лично участва в обученията.

Фотографиите от трите проекта ще бъдат представени в обща изложба през есента на 2015 година - първо в София, а след това ще пътува из страната.

Конкурсът на фото грантове "Благотворителността през обектива" се провежда за първи път. Журито на конкурса е в състав Борис Мисирков, Вера Гоцева, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева и Явор Попов.

До 28 август 2015 г. продължава традиционният конкурс за фотография на тема благотворителност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови