Супергрупата "Легендите" с турне в страната

OFFNews 25 август 2015 в 16:18 4387 1

"Легендите" Константин Марков и Стенли („Тангра”), Константин Цеков (ФСБ), Йордан Караджов („Сигнал”), Димитър Кърнев (D2) и Любо Киров започват турне из страната от септември, съобщи БНР.

Първи ще успеят да ги видят Бургас и Варна на 14 и 15 септември. Освен тях до края на 2015 г. ще изнесат още 4 концерта.

По време на шоутата Стенли ще пее хитове на D2, Данчо Караджов – на група ТЕ, а Любо Киров ще пее ФСБ и ще свири на барабани. Всичкото това ще става на фона на мултимедия, която ще въвежда слушателя в атмосферата на хитове като „Оловният войник“ от средата на 80-те г. на миналия век. 

"Нашият стремеж е да поканим феновете на пътешествие назад в годините когато бяха създадени тези песни. Ще си припомним заедно с нашите слушатели едни незабравими моменти, а тези които още не са били родени тогава, ще имат чудесната възможност да се уверят, че отвъд хоризонта съществуват и други светове. Много хора смятат, че „Легендите“ сме ние, а всъщност това са песните, които ще представим", смята Марков.

"Имахме добър пример от друга супергрупа – „Фондацията“. Наскоро се чух с Кирил Маричков и се разбрахме тези дни двата състава да се видим. Преди всичко ние сме приятели и сме работили заедно в най-различни конфигурации. Няма да се изненадам, ако след време направим общ проект с „Фондацията“. Искахме нашата група да е по-различна, затова се съсредоточихме върху това да направим песните, любими на няколко поколения в техните оригинални аранжименти. Повечето от тези композиции са много качествено записани за времето си. „Легендите“ е комбинация, която се роди от търсене на оригинала, но пречупен през призмата на друг певец – това е характерно за новата ни формация", смята и Димитър Кърнев.

Подробности около "Легендите" можете да прочетете в интервюто на OFFNews с Константин Марков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови