София Филм Фест откри със Стоичков и "Досието Петров" (снимки)

Калоян Константинов 06 март 2015 в 17:26 6298 2

Христо Стоичков със специален поздрав от Маями за актьора Иван Иванов.

Снимка OFFNews

Христо Стоичков със специален поздрав от Маями за актьора Иван Иванов.

19-тото издание на Международния София Филм Фест се проведе вчера в Зала 1 на НДК със световна премиера на филма по сценарий на носителя на "Оскар" за цялостното филмово творчество Жан-Клод Кариер - "Досието Петров".

Освен многобройната публика гости на събитието бяха и множество родни артисти, участвали във филма на режисьора Георги Балабанов - Михаил Билалов, Христо Шопов, Ана Пападопулу, Малин Кръстев, Цветана Манева, Деян Донков.

Преди началото на прожекцията обичаният български артист Иван Иванов получи Наградата на София от кмета Йорданка Фандъкова. Специален поздрав към актьора отправи и Христо Стоичков с видео от Маями. Двамата се запознават по време на снимките на биографичния филм за футболиста, където се сближават.

"Добър вечер, бате Иване, много съм щастлив, че днес имаш възможността да получиш тази награда, за мен е щастие. Благодарение на теб постигнах много във футбола, успях да тръгна по твоя път, да знаеш едно - аз и моето семейство много те обичаме, аз вярвах винаги в това, което си постигнал като артист, продължавам по твоите стъпки, защото без теб аз нямаше да стигна там, за където бях тръгнал. Затова, като направихте филма, имах голямото желание и голямата амбиция ти да си човекът, който трябва да бъдеш близо до мен. Обичам те, прегръщам та от далечно Маями", каза пред пълната зала Камата.

Иван Иванов, от своя страна, върна жеста, като каза, че ще раздели поравно наградата си с Христо, като за Стоичков ще остане по-голямата половина.

СФФ, който е част от 50-те най-добри филмови фестивали по целия свят, ще почете 100-годишнината на българското игрално кино, като излъчи в програмата си 70 родни филма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови