Режисьорът на „Дякон Левски“ обяви война на медиите

Александър Новков 23 февруари 2015 в 15:40 10281 29

Максим Генчев обяви война на медиите, провокиран от критиките към филма му „Дякон Левски“.

Режисьорът избухна днес в ефира на bTV и отсече, че стотици хиляди харесват филма, а медиите се хващат за „2-3 платени статии“.

Провокиран от въпрос на водещата, той заяви: „Не се предава. Той (бел. ред. – Левски) се принася в жертва. Как може? Ще избухна пак! Преди това Левски обиколи цяла България и навсякъде му затваряха вратите. Би го градушката на улицата. Видя труповете на обесените си другари. Видя как разстреляха човек пред него. Видя страданието на този народ. И за да избави този народ от страдание, той отиде и каза: „Пренасям се в жертва”. Това е той! Това е великият мъж! А не страхливец, който е избягал и са го хванали като някакъв крадец! Той ако с три заптиета не може да се оправи, къде е тръгнал революция да прави? Къде е тръгнал империя да събаря? Това е велика работа! Как може да не достига до вас това послание? Аз просто съм изумен!”.

След като водещите споменаха, че филмът е забранен за лица под 12 години, режисьорът не сдържа нервите си и гневно ги нападна с думите:

"Ще ви съдя за клевета! Вие сте изключително подли същества и аз обявявам война на медиите".

От своя страна родственицата на Левски – Христина Богданова, заяви, че във филма не е видяла визионера Левски, този, който създава огромна мрежа от комитети и увлича хората, мотивирайки ги и обединявайки ги до ден днешен, 142 години по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!