Рахманинов и Мусоргски на 15 октомври в зала „България“

ОFFNews 09 октомври 2015 в 21:31 3146 0

Найден Тодоров.

На 15 октомври от 19:00 часа в зала "България", под диригентството на маестро Найден Тодоров, Софийската филхармония има удоволствието отново да посрещне един великолепен солист - Дино Имери.

"Може би сте го запомнили в предишния сезон като младият пианист, който изсвири повече от прекрасно „Рапсодия върху тема от Паганини“, или като пианистa, с когото Найден Тодоров образува страхотен творчески тандем, вероятно е останал в спомените ви и като пианистa, който възторжените аплодисменти връщаха на сцената три пъти? С усмивка можем също да кажем - да, това е пианистът, който много елегантно не остави бръмбара да кацне (в единия от бисовете той изпълни блестящо „Полета на бръмбара“)", пишат от филхармонията.

Този път ще чуем Дино Имери с изпълнение на един от най-трудните, но и най-любими на публиката клавирен концерт – Концерт № 3 на Сергей Рахманинов.

Дино Имери.

Това е първият концерт от специалния цикъл, който Софийската филхармония посвещава изцяло на творчеството на Рахманинов. „Картини от една изложба“ на Модест Мусоргски е второто произведение, включено в програмата на този концерт-изкушение!

Билети може да резервирате на официалния сайт на Софийска филхармония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!