Райна Кабаиванска получи наградата на НДК за култура

OFFNews 28 септември 2015 в 15:46 3307 0

Снимка НДК

Райна Кабаиванска получава наградата на НДК.

Една от най-известните оперни певици в историята на България - Райна Кабаиванска, получи голямата награда “Св. св. Кирил и Методий” на ежегодния фестивал на НДК "Салон на изкуствата".

Отличието беше връчено снощи в Софийската опера и балет лично от директора на Двореца Мирослав Боршош и е за цялостен принос в областта на културата.

“Огромна привилегия за мен е да Ви поднеса годишната награда на Националния дворец на културата, но това не е само награда, това е огромна любов и огромна почит към Вас от целия Дворец. Вие сте събрали цялата любов на света, но никога не забравяте България, не забравяте да помагате на младите български таланти. Това Ви прави не само изключителен артист и човек", но и истинска българка, с която ние се гордеем“, каза Боршош.

Райна Кабаиванска беше наградена с приза на НДК непосредствено след края на гала концерта на нейния 15-и пореден майсторски клас в Нов български университет.

Номинираните за високото отличие имат дългогодишно и трайно присъствие в НДК чрез своите произведения и творческа дейност, чрез репертоара и различни публични прояви в областта на културата.

Наградата се присъжда ежегодно единствено от името на НДК, в края на творческия сезон и символизира връзката на културния институт с духовното покровителство на св. св. Кирил и Методий.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови