Първо видео на провокативния филм за Сноудън

OFFNews 02 юли 2015 в 15:26 4116 3

Първото кратко видео на провокативния филм на Оливър Стоун - "Сноудън", който трябва да излезе през декември, беше пуснато в интернет.

То обаче е доста опростено и тайно, в него не се показват актьори, сцени или други елементи от самия филм. Вместо това зрителите виждат обърнато наобратно знамето на САЩ. На неговия фон биват показвани различни изречения за живота на Едуард Сноудън.

"Приет на служба в армията на 21 години, на 22 постъпва на работа в ЦРУ, подписва договор с Агенцията за национална сигурност (NSA) на 26 години, на 29 вече е най-издирваният човек в света"/ "Нацията се подслушва заради всеобщата свобода и справедливост" и т.н.

Главната роля във филма е поверена на Джоузеф Гордън-Левит, който е бил одобрен лично от Сноудън по време на посещението си в Москва през декември миналата година.

В лентата ще видим още Скот Истууд, Николас Кейдж и Шайлин Уудли, а сценарият е написан от Стоун заедно с Киран Фицджералд по книгите "Времето на октопода" с автор адвоката Анатолий Кучерена и "Файловете на Сноудън: историята на най-търсения човек в света" от журналиста и кореспондента на The Guardian Люк Хардинг.

В момента Едуард Сноудън се укрива в Русия, след като разгласи публично секретни документи за дейността на американските специални служби, от които се разбира, че САЩ са провеждали незаконно огромна акция по подслушване както на обикновени американски граждани, така и на лидери на големи държави.

В САЩ бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност е обвинен в шпионаж. Заплашва го затвор и присъда от 30 години, ако някъде бъде заловен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!