Пускат билетите за новия сезон на Симфоничния оркестър

OFFNews 24 август 2015 в 11:26 3112 0

От утре – вторник 25 август 2015 г., започва продажбата на абонаментни карти и билети за новия сезон на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, който е с начало 9 октомври.

Меломаните могат да ги закупят от Рекламно-информационния център в двора на БНР. От следващия вторник – 1 септември, те ще се продават и на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България".

"Музикална къща БНР" тази година е приготвила подарък за най-ревностните почитатели на симфониците и Детския радиохор. Всеки, който закупи абонамент за един цикъл, ще получи като бонус и билет за Коледното матине на оркестъра на 25 декември.

При откриването на сезона на 9 октомври, под палката на главния диригент Емил Табаков, ще прозвучи Концерт за пиано и оркестър от Димитър Ненов със солист Иво Върбанов.

За любителите на операта е най-престижното събитие в репертоара – концертното изпълнение на операта "Отело" от Джузепе Верди на 23 октомври със специалното участие на оперната прима Красимира Стоянова, румънския тенор Мариус Влад, Руси Ников, Гергана Русекова и др. Смесеният хор на БНР, подготвен от Драгомир Йосифов, ще допринесе за невероятното преживяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови