Програма на 21-та Международна „Фотоваканция” от 5 до 13 септември

ОFFNews 28 август 2015 в 21:28 3475 0

Снимка Красимир Матаров.

Остават по-малко от 10 дни до едно от най-очакваните фотографски събития през годината - 21-то издание на Международната фотографска среща „Фотоваканция”, която ще се проведе от от 5 до 13 септември в Приморско.

Тази година мотото е "Ново вдъхновение", а мястото е Приморско Клуб (ММЦ). Програмата пък е изпъстрена със събития, в които всеки с интерес към фотографското изкуство ще намери по нещо за себе си. 

Сред акцентите са: 5 уъркшопа на известни лектори от България и чужбина; 5 конкурса за фотография и видео с впечатляващ награден фонд; лекции; дебати и много други. Участниците ще могат да работят в професионално студио, да тестват съвременна техника, ще разполагат с модели и стилисти, които да им помагат в творческите идеи. Всичко това ще е съчетано с безкрайни плажове, изгреви, залези и всичко, което съчетава фото и ваканция в едно прекрасно събитие.

Подробна програма по дни и часове може да намерите тук.

„Фотоваканция” се провежда от 1983 г. като свободен форум за творческа изява и обмен на идеи между фотографите в България. Всяка година през септември „Фотоваканция” събира над 500 участници – професионалисти и любители на фотографията на брега на Черно море. В рамките на 8 дни се провеждат различни събития като конкурси, лекции, семинари, презентации, дискусии, изложби, творчески работилници и други.

Желанието на организаторите е ежегодно „Фотоваканция” да разширява своята концепция като добавя нови събития в своята програма. Тази година темата на срещата е „Ново вдъхновение” и това издание ще бъде отбелязано като първото от нови 20 актуализирани издания. Два нови формата – „Фотоприказки” и „Tech day”, ще бъдат представени за първи път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови