Празник на децата в киноцентъра в Бояна (галерия)

OFFNews 30 юни 2015 в 16:45 7805 0

Снимка Ню Бояна Филм

За първи път стотици деца и родители, балони, игри и смях озариха територията на столичното кино студио „Ню Бояна Филм“ на 28 юни.

Там се проведе първото издание на международния фестивал „Kid’s Fest” в България. Основателят на фестивала Сузане Прал и организаторът за България Лийт Комбе отправиха своите поздравления и благодариха на студиото за превръщането на реалността в приказно-фантастичен свят чрез декори, реквизити и костюми.

В няколко приказно украсени шатри се провеждаха десетки работилници за малките герои, в които те твориха художествени произведения като кукли, макети, хартиени фигурки и други. Някои се отдадоха на забавния и нов за България метод на изучаване на математика – Jump Math, който произхожда от Канада. Други се посветиха на електронните устройства, които бяха предоставени за рисуване и за обучение по монтаж на видеоклипове. Сред младите творци бяха и деца от SOS Детски селища, чуждестранни и бежански семейства. Изключително разнообразната публика допринесе празникът да бъде още по-всеобхватен и сплотяващ. Всеотдайните доброволци от Червения кръст се погрижиха за безупречната координация на цялото събитие.

Гостите се забавляваха с акробатика, художествена гимнастика, йога както и с детски музикални и танцови състави. Сред тях бяха певицата Поли Генова и вокална група „Бон-Бон“, талантите от национално музикално училище “Любомир Пипков”, зашеметяващите циркови артисти от “Дуо Плачков”, познати от “България търси талант”, които заредиха публиката със страхотно настроение. Специални гости на програмата бяха дамите от хор „Космически гласове на България“.

Едно от най-вълнуващите преживявания беше обстойната обиколка на сетовете „Лондон “ и „Ню Йорк “ в Киноцентъра. Те предизвикаха огромен интерес особено заради пъстрата и богата колекция от скъпи автомобили и мотори, които бяха паркирани за радост на децата и те с нетърпение се снимаха до тях. На територията на филмовото студио децата успяха да се докоснат до различни епохи – през викинги и гладиатори до използване на съвременна пожарникарска техника и среща с лъскави спортни коли.

Грандиозният завършек на пъстрия фестивал бе конното шоу, в което опитни филмови каскадьори показаха смайващи за публиката каскади. След като получиха шанса да пояздят конете, децата се разделиха с обещанието да се видят пак догодина за още по-шеметни преживявания зад кулисите на голямото кино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!