Правнучката на Лев Толстой ще пее у нас (видео)

OFFNews 01 октомври 2015 в 20:22 3468 1

Виктория Толстой.

Тазгодишното издание на "Пловдив Джаз Фест" ще се проведе между 2 и 6 ноември с фокус върху вокалния джаз.

Фестивалът ще доведе някои от най-известните джаз изпълнители в света, а сред тях ще е и правнучката на Лев Толстой - Виктория Толстой, която ще пее с пианиста Якоб Карлсон.

Двамата ще представят последния си съвместен проект "A Moment Of Now", който съдържа 14 интерпретации на джаз, поп и рок песни - от "Send One Your Love" на Стиви Уондър, до джазовото "Shadow And Light" на Джо Завинул, "Red Rain" на Питър Гейбриъл и "Against All Odds" на Фил Колинс, за да стигнем до световни хитове като най-известната песен на Аланис Морисет "Hand In My Pocket".

Концертът на Виктория и Якоб ще бъде на 5 ноември в Дома на културата "Борис Христов", в който ще се състоят и останалите големи концерти от петте вечери на "Пловдив Джаз Фест".

Фестивалът ще бъде открит от носителя на "Грами" Кърт Елинг, който ще отпразнува рождения си ден на 2 ноември с концерта пред родната публика.

В 14 последователни години той застава начело в допитването на реномираното американско джаз списание "Downbeat" и осем пъти е обявяван за мъжки вокалист на годината от американската асоциация на джаз журналистите.

Последният концерт от фестивала на 6 ноември ще срещне почитателите на джаза с магнетичната боса нова певица Росалия Де Соуса.

Росалия е родена в Рио Де Жанейро, но от десетилетия живее в Рим. Нейният репертоар включва класически бразилски композитори като Том Жобим, Баден Пауъл, Жоао Жилберто, Серджо Мендес, Еду Лобо, Джойс, Чико Буарке, Милтон Насименто и много други творци.

Другите две вечери на Пловдив Джаз Фест са запазена територия за българските артисти. На 3 ноември е единствената инструментална вечер от програмата на събитието, по време на която JP3 ще представят новия си албум "Between the worlds".

Преди тях на сцената ще бъдат Октет Пловдив, формация, която бе създадена специално за фестивала, по идея на пианиста и композитор Мирослав Турийски.

4 ноември ще събере заедно на една сцена 4 дами на джаза. Това са Хилда Казасян, Белослава, Андрония Попова-Рони и Мира Кацарова.

В съвместния си концерт всяка от тях ще представи по няколко джаз пиеси, аранжирани от Христо Йоцов за предстоящата фестивална вечер. Всички композиции в програмата са подбрани от четирите певици и отразяват техния вкус и послание.

Билетите за концертите са достъпни в мрежата на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови