Последни подробности за честването на 30 години „RIDE THE LIGHTING” на METALLICA

OFFNews 25 юли 2014 в 18:30 1681 0

На 27 юли в откритото столично заведение „Маймунарника” в Борисова градина ще се състои честването на 30-годишнината от издаването на култовия албум на METALLICA „RIDE THE LIGHTING”.

Към празника ще се присъедини част от младата столична група AMAYAH. Христо Иванов (китара, вокали) и Борис Трифонов (соло китара) ще открият сцената със специален акустичен сет, съдържащ едни от най-лиричните песни на METALLICA. Специални гости на събитието ще са гласовитите Ник’ “Металиката” Попов (VULGAR BULGAR, ОБРАТЕН ЕФЕКТ) и Александър Начев (NEW DISEASE, HATE CAMPAIGN).

Столичната банда ТAK’N ще излязат на сцената преди HAMMERHEAD(BG), които ще изсвирят целият албум „RIDE THE LIGHTING” точно така, както e подреден от авторите си преди 30 години. В шоуто на родната трибют банда ще бъдат включени и парчета от останалите периоди на голямата четворка, превърнали ги в едни от най-емблематичните фигури на световната музикална сцена.

Официалната част на честването ще бъде записано, филмирано и изпратено на METALLICA като подарък заедно с диска, съдържащ парчето “The Call Of Balkans”, студийна кавър версия на парчето „The Call Of Ktulu”. Композицията е специално записана и мастерирана за случая заедно с настоящия световен шампион тромпетист Екрем Мамутович от Сърбия и духовия му оркестър, петкратни шампиони на фестивала в Гуча.

През целия ден в заведението ще звучи музика на METALLICA, а ето и програмата:
19.15 часа – „THE CALL OF BALKANS” аудио представяне;
19.30 часа – AMAYAH (специален акустичен сет);
20.00 часа - ТAK’N;
21.00 часа - HAMMERHEAD(BG) и специални гости.

Програмата на изпълнителите е различна и няма да бъдат дублирани песни, обясниха организаторите.

Празникът се организира със съдействието на BGTSC и подкрепата на българския фен клуб на METALLICA - Harvester Of Sofia, Universal Music Bulgaria и Jagermeister.
Входът е свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !