Пловдив става горяща джунгла от 28 август

OFFNews 26 август 2014 в 17:04 4066 0

Хореографът Красен Кръстев ще превърне Пловдив в горяща джунгла по време на фестивала за съвременно танцово изкуство One Dance Week.

Премиерата на спектакъла на Кръстев - "The jungle. Plovdiv is burning!" ("Джунглата. Пловдив гори!") ще бъде на 29 август от 23:00 часа в Stage 51, Пловдив.

Вдъхновен от филма на Джени Ливингстън „Paris is Burning“(1990) ("Париж гори"), той осигурява пространство за свободен личен израз на танцьорите, които смело се промъкват във всевъзможни образи и състояния. Заедно с изпълнителите публиката ще преживее танца във всички негови емоции и форми – забавление, изкуство, общуване, необходимост.

Резултатът е едно "експлозивно" шоу, което ще "подпали" цялата публика, превръщайки Града под тепетата в истински нажежена танцова точка.

Красен Кръстев е хореограф и изпълнител, базиран в Лозана, Швейцария. Завършил е Националното хореографско училище в София. Финалист е от международния конкурс за съвременен танц в Париж, 1992 г. През 1993 г. заедно с Теодора Попова и Лилия Стефчева създава първата компания за съвременен танц в България „Амарант Данс Студио“. Красен продължава танцовото си образование в Швейцария, където учи при световно известния хореограф Морис Бежар в неговото училище Rudra-Béjart. През 1996 г. се присъединява към една от най-добрите швейцарски компании за съвременен танц Linga, където работи като изпълнител и асистент. 

Хореографът и танцьор е и лицето на One Dance Week 2014, като неговият образ може да бъде видян по всички промоционални материали на фестивала.

One Dance Week е фестивал за съвременен танц и пърформънс, който тази година ще се проведе в Пловдив от 28 август до 6 септември. Той стартира през 2008 г. и ежегодно дава сцена на спектакли от Европа, Азия и Америка, които представят различни тенденции и течения в съвременния танц. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови