Пак хакнаха сайта на културното министерство

OFFNews 30 октомври 2014 в 16:51 4669 2

Скрийншот от ФБ страницата на хакерите.
Скрийншот от ФБ страницата на хакерите.

Сайтът на Министерството на културата отново стана жертва на хакерска атака.

Групата, отговорна за хакването, се нарича Dz Informatics Mafia. Те се похвалиха за стореното във Фейсбук страницата си, като са написали лаконично "Българското правителство..." и дават линк към сайта на културното министерство.

Предишният пост на хакерите е от 28 август, когато те са блокирали и американски правителствен сайт, който все още не функционира.

Мотото на групата е "Живей за нищо - умри за нещо". На страницата им могат да бъдат видени снимки, които призовават за свобода на Палестина. 

На 19 септември сайтът на МК отново беше хакнат, като авторите на атаката оставиха послание, според което те са алжирски хакери, които призовават за свобода за Палестина и всички мюсюлмани. Все още не се знае дали двете нападения имат връзка, но имената и посланията и при двете са сходни.

"Това е съобщение от Team Dz, алжирски хакери... Свобода за Палестина и всички мюсюлмани", написаха тогава те в съобщението, което излизаше на заглавната страница. В него се казваше още, че в сайта е проникнато, защото практически защитата му е нулева.

"Хакването не е престъпление. Хакването е изкуство", завършваше съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!