Откриват ателие за художествено слово в къщата на Вазов

OFFNews 01 октомври 2015 в 19:41 3389 0

Снимка Булфото / Александър Михайлов

Обновената къща на Вазов.

От октомври всяка събота от 11:00 до 13:00 часа в обновената къща-музей на Иван Вазов в София започва провеждането на ателие за художествено слово "Обичам те, българска реч".

„През годините ми направи невероятно впечатление, че много често някой от посетителите на музея изпитва искрената вътрешна потребност да каже стихотворение, особено децата. Усвоената, овладяна стихия на художественото слово е от огромно значение за самоизграждането на младия човек и ми се струва важно в музея да заработи и Ателие за художествено слово.”, казва главният уредник на къщата музей Мирела Иванова.

Заедно с актьора Янко Лозанов малки и големи деца - а защо не и възрастни - ще могат да овладяват тайните на доброто изпълнение, да се преизпълват със силата на думите и безкрая на речта, да научават повече за модерното в интерпретацията на класиката.

Посетителите на ателието ще придобият и съвсем конкретни изпълнителски умения като техника на правоговора, коригиране на диалектни говори, дикция и артикулация, слово пред микрофон и поведение на сцена.

Ателието ще има и свои публични прояви, ще представя усвоените умения на участниците на сцена, ще участва с рецитали в различни събития.

Първата среща на актьора Янко Лозанов с учениците ще бъде на 3 октомври. Записването може да стане на телефона на музея 02/988 12 70, на телефон 0889 410 910 и на имейл адрес [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови