Орлин Горанов става Дон Кихот в награждавания мюзикъл “Човекът от Ла Манча”

ОFFNews 08 септември 2015 в 11:28 5181 0

Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса в бродуейския мюзикъл “Човекът от Ла Манча”, който ще бъде поставен на 17 октомври от 19:00 часа в Зала 1 на НДК.

Бродуейският хит “Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони”, известни и като театралните “Оскар”-и, включително в категориите “Най-добра музика” и “Най-добър мюзикъл”.

Севиля, Испания. Краят на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани, а евентуално и съдени. В затвора попадат на Съда на затворниците.

Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча”.

Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови