Музикални легенди на стара Хавана гостуват в България тази седмица

Милен Енчев 10 декември 2013 в 17:27 3671 0

Рубалкаба и Ариас
Рубалкаба и Ариас

 

Популярният кубински пианист Гийермо Рубалкаба и един от известните гласове на Куба – Луис Франк Ариас ще зарадват българската си публика тази седмица. Дуетът, работил с легенди като Компай Сегундо и Омара Портуондо, ще бъде в Пловдив на 13 декември (Bee Bop Cafe, 21 часа) и в София на 15 декември (София лайв клуб, 21 часа).

Дуетът ще изпълни прочувствени кубински болера (балади) като Si te contara, Veinte Años, SIlencio в стилни аранжименти. Легендарният пианист Рубалкаба - все така жизнен, макар и на 87 години, е способен да разчувства дори и най-сериозния слушател, докато Луис Франк напява обаятелни истории.

Гийермо Рубалкаба е потомък на известна кубинска музикална династия. Започва да се обучава да свири на флейта и цигулка, но скоро разбира, че е роден за пианото. В Куба го наричат “човекът със златните ръце” и независимо че е на преклонна възраст, великият пианист продължава да обикаля света с групи като Buena Vista Social Club или Afro Cuban All Stars. Свирил с кого ли не - от Компай Сегундо и Омара Портуондо до Чучо Валдес и Хуан де Маркос - Рубалкаба е жива легенда на кубинската музика.

Луис Франк Ариас е изтънчен "сонеро", който успява да покаже емоцията на кубинската песен като никой друг. Работил дълги години с Компай Сегундо, основен вокал в Afro-Cuban All Stars, както и основател на групата Soneros de verdad, в която си партнира с Пио Лейва, Луис Франк е от новото поколение майстори на кубинската музика, силно свързани с корена и пазещи традицията. Преломен момент в кариерата му е участието му във филма на Вим Вендерс “Musica Cubana” през 2004 г.

Предварителна продажба в мрежата на Тикет Плюс и онлайн на - 20 лв. За резервации на места - "Дюкян Меломан", (02/9885862 или [email protected]). На врата билетите ще са на цена 25 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови