Музикалният феномен Dub FX идва в София на 13-ти юни

ОFFNews 04 март 2015 в 13:17 2313 0

Dub FX по време на концерт.
Dub FX по време на концерт.

Датата е 13-ти юни, мястото е Студио "Орфей" (ул."Самоков" 60) от 18:00 часа, а поводът е гостуването на вдъхновяващия Dub FX в София.

Преди звездата на вечерта на сцената ще излязат много български изпълнители, като заедно те ще превърнат събитието в същински празник на бийтбокс-а, дъб, реге, хип-хоп и дръм-енд-бейс музиката.

Може да закупите билетите Ранно пиле на цени от  30 лв. и 35 лв. от магазин „Яко“ на ул. "Граф Игнатиев" 43 или с резервация на тел. 0886 33 33 67.

Онлайн и стандартни билети от 35 до 40 лв. може да намерите в мрежата на Eventim. Билетите “Фен Тераса” ще струват 40 лв. в магазин “Яко” и 45 лв. от Eventim, а пропуските “VIP Teраса” ще са 50 лв. в магазин “Яко” и 55 лв. в мрежата на Eventim.

Dub FX е онзи световноизвестен уличен музикант, който понастоящем записва висококачествена музика в студио и изнася концерти пред стотици хиляди души, но винаги ще предпочита интимността на уличното изпълнение. Бенджамин Станфорд от Австралия е музикален феномен, символ на новаторската музика и градска култура, който разчупва статуквото студио-клуб, излизайки на улицата с главозамайващи импровизации само с глас, бийтбокс и двупедалната си лууп станция.

През 2008-ма поредното улично изпълнение на Dub FX в Манчестър се превръща в легендарно, след като е заснето с професионална камера и е качено в онлайн видео платформата YouTube. За броени секунди песента „Love Someone“, в дует с половинката му – Flower Fairy, събира няколко милиона зрители и ги превръща в символи на алтернативната улична култура и идоли на младото поколение.


Dub FX е пример за изцяло независим артист, който използва силата на дигитализацията по най-успешния начин – разпространява по-голямата част от музиката си чрез безплатни семпъли в социалните мрежи и вярва, че е важно да даде възможност на всички да стигнат до нея.

Междувременно Бен не спира да създава разнообразни музикални проекти, с които да утвърждава позициите си на един от най-интелигентните новатори на сцената. Последният му албум е от миналата година Theory of Harmony и носи типичното за него оригинално позитивно звучене, което мигновено те кара да се раздвижиш в специфичния ритъм и поставя дълготрайно усмивка на лицето ти. Всички тракове от албума начело с: “In My Head”, “Run”, и “Back to Basics” съдържат философията на Dub FX за справедливост, мир, радост и позитивизъм, в които да вярваш и живееш всеки ден!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови