Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Момчетата от "Българска история" издадоха първата си книга

OFFNews 20 март 2014 в 11:37 27251 6

Снимка temadaily.bg

Авторите на "Българската история в 100 личности" от ляво на дясно: Иво, Марио и Иван

Младият екип на "Българска история" вече може да се похвали и с първата си книга. След успешните си патриотични инициативи Марио Мишев, Иван Кънчев и Ивомир Колев написаха и издадоха "Българската история в 100 личности".

Така младежите поставят началото на поредицата си "Българската история в 100..."

Книгата е посветена на сто личности, допринесли за развитието на страната ни от VII век до наши дни - владетели, политици, военни, творци, учени и спортисти. В нея са представени както популярни имена, така и по-малко известни и дори напълно забравени хора, а единственото общо между всички тях е следата, която са оставили в историята ни.

Иван Кънчев, един от авторите на книгата и създател на сайта "Българска история", сподели пред OFFNews, че още една мечта на екипа се сбъднала.

"Радвам се, че с всеки изминал ден нашият труд ни се отблагодарява и нашите мечти, свързани с българската история и днешното общество, стават реалност. От година обикаляме българските училища, за да изнасяме лекции на малки и големи, в началото на март отидохме и до Солун. Реалност стана и документалният сериал "Легендите оживяват", а сега и нашата книга. Горд съм с останалите от екипа и се надявам колкото се може по-скоро да издадем и втората част от поредицата", казва Иван.

Книгата "Българската история в 100 личности" вече може да бъде поръчана от всяка точка на страната от сайта bestseller.bg. Цената ѝ е 10 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!