Криско и Михаела Филева обраха наградите на БГ радио

OFFNews 24 май 2015 в 19:33 15491 0

Пред 20 000 зрители в Благоевград и в Бургас бяха връчени годишните музикални награди на "БГ" Радио . За първи път отличията се връчват на две сцени, едновременно в два града. За първи път в музикалното събитие, на което за трета поредна година Благоевград е домакин, участваха и международни звезди - британската група "East 17".

Големите победители, избрани чрез слушателски вот, които получиха своите призове от сцената в Благоевград, са: за "БГ Текст 2015" - "И аз съм тук" - Михаела Филева, за "БГ Албум 2015" - "Защо" - Б.Т.Р., за "БГ Изпълнител 2015"-Криско, за "БГ Изпълнителка 2015" - Михаела Филева, за "БГ Дуо/Трио 2015" - Крисия, Хасан и Ибрахим, за "БГ Дебют 2015" - Жана Бергендорф, за "БГ Видеоклип 2015" - "Планетата на децата" - Крисия, режисьор Мартин Макариев, за "БГ Песен 2015" - "Видимо доволни" - Мария Илиева и Криско, за "БГ Група 2015" - Б.Т.Р.

Тази година единствената статуетка, която се определя от eкипа на "БГ" Радио - наградата "Ана-Мария Тонкова" за "БГ Вдъхновение" - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на Тони Димитрова от сцената в Бургас. Чрез видеовръзка зрителите и в Благоевград станаха свидетели на събитието в Бургас.

На сцената на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград освен Рафи в новото му амплоа на водещ, публиката аплодира изпълнения на Б. Т. Р., на Крисия в компанията на 20 деца и на още много обичани изпълнители.

Сред гостите на церемонията бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Днес празничните събития в Благоевград продължават на площад "Георги Измирлиев" с британската група "East 17". Концертът от 20 часа е с вход свободен и е по повод празника на града - 24 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови