Кой спечели студентския кино проект на Ню Бояна студио (снимки)

ОFFNews 19 септември 2014 в 17:54 11839 0

Първото издание на студентския кино проект на Ню Бояна студио завърши и има своите победители.

Голямата награда за най-добър филм бе отсъдена за "Every Pilgrim's Way". Екипът на лентата победител ще получи работа по филмов проект, възложен от Ню Бояна студио.

Екипът на продукцията грабна и повечето други призове: за най-добра режисура и най-добър адаптиран сценарий на Дилян Павлов, за най-добро операторско майсторство на Росен Савков и най-добър монтаж на Богомил Георгиев.

Единствената дама на почетната стълбица - Елена Стумбова, спечели в борбата за най-добра сценография в лентата "11:38".

Церемонията се проведе на 18 септември, като четирите късометражни филма бяха оценени от жури на продуценти, режисьори, оператори и др. професионалисти в областта на киното и телевизията.

Made in Nu Boyana 2014 е първият практически и образователен проект, организиран от филмовото студио, който позволява на младите кинаджии да се докоснат до магията на филмовото изкуство не другаде, а именно на едно от местата, където се снимат някои от най-касовите холивудски филми в последните години - в студиото Ню Бояна.

Снимка на всички участници в конкурса.

Проектът позволява на младежите да работят върху свой творчески проект, използвайки ресурси, сетове, техника, гардероб и реквизит на територията на филмовото студио.

Четири студентски екипа премериха сили кой ще заснеме най-добър късометражен филм. Ментори, професионални оператори и експерти от Ню Бояна напътстваха студентите в първите им снимачни стъпки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови