Как КГБ помогна на студенти с физически увреждания

OFFNews 26 септември 2014 в 19:49 3115 0

Маги Желазкова със студентите Магдален Цветанов и Александър Андреев

Млади таланти, лишени от зрение, но надарени с прекрасни гласове, трогнаха публиката на благотворителен концерт в помощ на студенти с физически увреждания.

Събитието беше организирано от фондация „КГБ - Клуб на готините баби“, която обединява носителки на титлата „Мисис Баба“, и фондация „Сила за живот“.

Развълнувана от силата на духа на студентите с увреждания, водещата Маги Желязкова спонтанно покани на сцената няколко от подпомаганите младежи и прекъсна предварителния сценарий, за да сподели колко е впечатлена от това, което вижда.

Благотворителната кампания се провежда за втора година. Със събраните средства фондация „Клуб на готините баби“ закупува на студентите специални технически средства, които правят възможно обучението им. За незрящите студенти, например, липсата на научна литература и учебници в електронен вид е най-голямата трудност по време на следването им.

За учебната 2014/2015 г. помощ от фондацията са потърсили 16 студенти. Сред тях има параолимпиец, който учи в НСА, за да стане треньор на бъдещи параолимпийци, изключително талантливи певици от Музикалната академия в Пловдив и много млади хора, следващи Специална педагогика, за да могат в бъдеще да помагат на деца с увреждания.

Редом с незрящите музиканти на сцената се качиха техни колеги, които нямат увреждания, но разбират нуждите им и искат да ги подкрепят.

За каузата пяха също обещаващият талант Жаклин, станала известна в „Големите надежди“ и малката „Принцеса на София“ Йоана.

„Готините баби“ се надяват кампанията, която продължава, да събере достатъчно средства и за създаването и на виртуална библиотека, която да даде на незрящите студенти достъп до информацията, която имат техните колеги.

Банковата сметка на фондацията е: IBAN BG30RZBB91551003320099, SWIFT: RZBBBGSF, Райфайзен банк EAД, Клон Цариградско шосе

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови