Издават продължение на "Да убиеш присмехулник"

ОFFNews 16 април 2015 в 15:37 4204 1

Корицата на книгата.
Корицата на книгата.

Продължението на известната книга на американската писателка Харпър Ли - "Да убиеш присмехулник", ще се появи в България през зимата, издадена от "Бард".

Продължението на романа носи името "Go Set a Watchman" и правата за него вече са продадени в над 25 държави по света, като се очаква английската версия да излезе на 14 юли.

"Go Set a Watchman" е написан преди издаването на "Да убиеш присмехулник" през 1960 г.

Мерките около конфиденциалността му са толкова затегнати, че международните издатели могат да го видят само и единствено в офиса на литературната агенция, държаща правата над творбата – „Андрю Нюрнберг Асошиейтс“.

„В средата на 50-те години на ХХ в. завърших един роман, озаглавен Go Set a Watchman, в който участва героинята Скаут, вече пораснала. Вложих в него доста усилия и смятах, че резултатът е приличен. Редакторът ми се впечатли от ретроспекциите за детството на Скаут и ме убеди да напиша роман от гледна точка на малката Скаут. Тъй като бях начинаещ писател, последвах този съвет. Нямах представа, че книгата е оцеляла; бях радостна и изненадана, когато скъпата ми приятелка и адвокат Тоня Картър я откри. След дълги размисли и колебания я споделих с шепа доверени хора и с удоволствие разбрах, че според тях тя е достойна за издаване. Изпитвам истински възторг, че ще види бял свят след толкова години”.

Действието в Go Set a Watchman се развива в средата на 50-те години и включва много от героите в „Да убиеш присмехулник“, около двайсет години по-късно. Скаут (Джийн Луиз Финч) се е върнала в Мейкомб от Ню Йорк, за да посети баща си Атикъс. Тя е принудена да се бори с лични и политически проблеми и се опитва да разбере нагласата на баща си към обществото и собствените си чувства за мястото, където е родена и е прекарала детството си, споделя авторката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови