Известният китарист Майкъл Анджело Батио с концерт у нас на 1 март

ОFFNews 27 февруари 2015 в 15:40 3935 0

Тази неделя, на 1-ви март, в столичния клуб RockIT ще се състои концерта на известния майстор на двойната китара Майкъл Анджело Батио Майстора.

Срещата му с феновете ще започне с излизането му на сцената около 21:00 часа и ще продължи до последната снимка или автограф с желаещите след това.

Вратите на заведението отварят в 20.00 часа.

Билетите са в продажба по електронен път и в мрежата на Eventim в цялата страна, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

Те са на цени от 30 лева до 10 февруари. От 10 февруари до деня преди концерта - 35 лева, в случай на налични билети в деня и на мястото на събитието ще са по 40 лева.

Майкъл Анджело Батио е един от създателите и пионерите на китарната „Shred” техника. Известен е с невероятната техника и майсторство на грифа и изключителната бързина с която свири. Също така е познат и признат като уникален шоумен, използващ и техниката "Over-Under", както и способността да свири на двойна и четворна китара, използвайки и двете си ръце в различни позиции и стилове. Трябва да се отбележи и приноса му в китарния свят с издадените DVD серии инструкции и уроци наречени "Speed Kills", показващи как да овладеете „Shred” техниките и изкуството на мълниеносното свирене. Всички негови техники за свирене и иновации, които той показва и пресъздава за първи път в своите уроци и инструкции, както и в изпълненията на живо, много бързо се превръщат в задължителни „стандартни техники” сред топ китаристите в целия свят.

Майкъл e създател и първият изпълнител на двойната китара (Double-Guitar), а по-късно и на четворна китара(Quad-Guitar). На 2 февруари 2012 година модела Michael’s Dean “Jet” Double-Guitar е изложена завинаги в Rock and Roll залата на музея на славата в Кливланд, Охайо, САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови