"Игра на тронове" най-вероятно ще има 8 сезона (спойлер)

ОFFNews 31 юли 2015 в 15:39 11636 6

Снимка Sky Atlantic

Станис Баратеон с войниците си на Север.

Един от най-популярните сериали през последните години - фентъзи сагата "Игра на тронове", най-вероятно ще приключи след 8-ия си сезон, съобщи програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо, цитиран от световните медии. 

Това значи, че поредицата ще се излъчва още 3 години, след като наскоро приключи излъчването на 5 сезон. 

Плановете са на сценаристите на сериала Дан Вайс и Дейвид Бениоф, но лично Ломбардо би се радвал да променят мнението си и да удължат живота на адаптацията на "Песен за огън и лед" на Джордж Мартин. 

Програмният директор също така допълва, че има "огромно количество сюжетен материал" за заснемане на сериал, действието в който да се развива преди събитията от 1 сезон на "Троновете". Засега обаче всички сили са съсредоточени в 6 сезон, който се снима в момента и ще бъде излъчван от април следващата година.

"Игра на тронове" стана най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO, задминавайки популярната поредица "Семейство Сопрано". Средната гледаемост на 5 сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод, без да се броят пиратските тегления.

В средата на месец юли, когато бяха обявени претендентите за тазгодишните телевизионните Оскар-и - наградите Еми, сериалът получи 24 номинации, в това число и за най-добра драма.

Запитан дали Джон Сняг наистина е мъртъв, Ломбардо заяви: (СПОЙЛЕР) "Мъртъв е, мъртъв е, мъртъв е. Той е мъртъв. Да. Всичко, което съм видял и чул, сочи, че е мъртъв. Джон Сняг наистина е мъртъв".

Но той не каза дали Джон ще си остане мъртъв...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови