Звездите на Беглика фест Light in Babylon изгряват на 29 август

OFFNews 25 август 2015 в 12:12 3007 0

Няколко дни преди началото на Беглика фест от 27 до 30 август организаторите обявиха изненада към програмата - акустичното трио Light in Babylon ще свири на сцената на фестивала на 29 август.

Музикантите се съгласиха да се отбият у нас в рамките на турнето си, включващо Дания, Белгия, Швейцария, Германия и др.

"Тъй като една хубава новина не може да без втора, ето я и нея: в продажба на касите на Ticketlogic и онлайн вече са уикенд билети на цена 60 лв! Тридневни, четиридневни, семейни и индивидуални билети също все още могат да бъдат закупени на предварителна продажба и на място до изчерпване на капацитета – точно 2200 места. Всички ценови категории и начини на плащане могат да бъдат намерени на официалния сайт на Беглика Фест", допълват организаторите.

Light in Babylon са създадени през 2010 г. край светлините на Босфора от шармантната Михал Елиа Камал (вокали), Метехан Чифчи (свирещ на струнния ирански инструмент сантур) и Жулиен Демарк (китара), а локацията далеч не определя етническата принадлежност на членовете му.

Групата е резултат от флирта на различни етноси и култури: певицата е израелтянка от ирански произход, изпълнителят на сантур е от Турция, китаристът е французин. Тримата не спират да колаборират с музиканти по цялото земно кълбо. Със заряда и смелостта на младостта си в комбинация с множеството музикални влияния, те интуитивно създават оригинален цветен бленд от вътрешните си гласове и вкусове, понасящи въображението на пътешествие из средния Изток.

Явлението Light in Babylon е определено от престижното fRoots Magazine като „празник на космополитната традиция едновременно на турската и сефарадско-израелтянска общност и пример за спираща дъха музика, извираща от Източното Средиземноморие“.

През 2012 г. на бял свят се появява и първият официален дългосвирещ албум на триото - "Life Sometimes Doesn’t Give You Space", който формацията ще представи и на сцената на Беглика за радост на всички, влюбени в естетиката на Ориента, приказките от Хиляда и една нощ, Dead can Dance, Baba Zula, Azam Ali, Yasmin Levi и много други. Демо на албума можете да чуете тук.

Музикалното присъствие на фестивала тази година е сочено като най-силно и най-разнообразно от създаването му до този момент с присъствието на сравняваната със Zaz френска певица от български произход IRé, сръбските реге звезди и любимци на EXIT Fest KILO KILO Banda, чилийската певица с афинитет към българския фолклор Анай Валрад и ОМ. Болкън и брейк бийтовете на Balkan Express, пръскащи клубовете в Германия, актуалният електро суинг на Улф Линдеман -Dunkelbunt, ембиънт, уърлд, техно, IDM/прогресив, лайв експеримента на продуцента Павел Стойчев Surbahar, винтиджфънк, афро и сърфмузиката на Каба Хоро, създадена в Канада, но вдъхновена от Балканите, ще разтанцуват и свалят задръжките и най-неритмичните посетители на Беглика Фест 2015.

В уникалното мултикултурно и многопластово музикално пиршество, което ще продължи от 27 до 30 август, присъстват още много музикални имена, които могат да бъдат видени на официалния сайт на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !