Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Защо Рашидов не е министър на рибарите?"

ОFFNews 21 април 2015 в 18:20 9673 53

Георги Петров, 2012 г.
Георги Петров, 2012 г.

„Аз съм човек. Не съм се родил хорист. Не съм обиден, аз съм омерзен от това, че министърът на културата се радва на SMS-а на рибарите. Защо не е министър на рибарите, а на културата? Не желая да общувам с такива хора, не съм ги избирал, но законовото положение е аз да си плащам данъците и хората, които са на власт, да получават заплатата си от такива като мен”.

Това каза пред bTV хористът от "Йоан Кукузел" Георги Петров по повод думите на Вежди Рашидов, който каза, че се радва много на SMS-а, изпратен му от рибарите от Ченгене скеле, с което му благодарят, че прославя България по света.

Реакцията на Петров бе предизвикана и от думите на министъра, който коментира недоволството на тенора от ниското заплащане с думите, че ще му даде 100 лв., за да се успокои и да пее.

„Защо някой, когато иска да използва услугите на друг, смята, че те са безплатни. Моят въпрос не седи за това дали опират до 100-200 лева. За мое голямо съжаление институция като Министерство на културата го сведе до битийното му обяснение и принципно защо дейците на културата не получават заслуженото и как да оцеляват в България и не влизаме ли в крив популизъм”, каза Петров.

Той изтъкна, че не е избирал Рашидов за културен министър, нито пък е гласувал за ГЕРБ, но си плаща данъците заедно с всички данъкоплатци и министърът трябва да се съобразява с това.

„Едни хора, които ми говорят за престиж и как трябва да правя престиж без пари, най-вероятно бъркат основни правила в най-обикновените стоково-парични отношения. Аз смятам, че всеки български певец трябва да бъде възнаграден според достойнствата си и смятам, че г-н Рашидов също така е възнаграден”, заяви тенорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!