Започва национален кино-маратон на "Игра на тронове"

ОFFNews 17 април 2015 в 15:22 5054 1

Най-гледаният сериал в света в момента - "Игра на тронове", ще има премиери на голям екран в ред български градове като част от национален маратон, който ще покаже целия сезон на кино – 10 града, 10 седмици, 10 епизода.

Кино-прожекциите са със свободен вход и на тях са поканени най-страстните почитатели на фентъзи поредицата. Всеки следващ епизод ще се излъчва на кино екран в различен град.

Подобна кино-премиера на телевизионна продукция се прави за първи път в България. Засега организаторите на кино турнето разкриват само първата спирка от мащабния маратон. Това е Благоевград – в понеделник, 20 април, жителите и гостите на града са поканени от 19:45 часа в кино Синемакс, напълно безплатно до изчерпване на местата в салона.

Началото на "Игра на тронове" кампанията беше дадено с нощна кино-премиера в 04:00 часа сутринта на 13 април в София. Тази година в 170 държави, сред които е и България, сериалът се излъчва по телевизионния канал на HBO по едно и също време заедно с американския дебют. Затова най-ранобудните и верни зрители могат да го гледат в 04:00 сутринта.

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство, благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови