Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вълшебен килим пренася децата в японска приказка на One Dance Week

OFFNews 25 август 2014 в 11:28 3032 0

Снимка "Tро японска градина"

Спектакъл, разказващ историята на момче, което обикаля най-красивите кътчета по света на летящ килим, ще представи италианската танцова компания "Tро японска градина" в рамките на фестивала One Dance Week.

Представлението е специално за децата и техните придружители и ще се състои на 31 август от 14:00 и от 16:00 ч. в Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив.

Спектакълът представлява визуална приказка, съчетана с танц, която разказва легендата за Широ - любопитно и смело момче. Решило да види какво има отвъд родното му планинско селце, то тръгва на дълго пътешествие и става първият японец, достигнал океана. Приказката неусетно прелива в танц, на фона на постоянно променящи се пейзажи с поразителни форми и красота. Когато се завръща у дома, Широ е толкова впечатлен от видяното, че не успява да го опише с думи. Така той решава да го пресъздаде в приказна градина. Неговите разкази се проектират върху вълшебен килим, оборудван със специални сензори. Тогава на сцената се поканени малките зрители, които стават съавтори на тази танцова приказка и с всяко свое движение режисират визуалния и звуков разказ.

В централната част на сценичното пространство е разположен интерактивен „вълшебен“ килим. Инсталацията представлява бял дансинг, видео прожектор и 32 сензора, разположени на различни места под килима. Те реагират на импулсите и синхронизират звуците и картините.

Така върху килима се появяват виртуални пейзажи, които позволяват развитието на различни игри при индивидуални и групови действия.

Движенията на децата върху дансинга раждат музикални композиции, раздвижват и подреждат картините по различни начини, и създават разнообразни събития чрез натиска върху сензорите.

Освен този спектакъл детската публика на ONE DANCE WEEK ще има среща и с българската компания Pop&Roll и техния спектакъл БЕЗ-Крайно, който смесва елементи от стрийт и съвременни танци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!